luni, 24 ianuarie 2011

Pret promotional Polirom

Veghea
AUTOR: Sarah Waters
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0784-6
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 456
FORMAT: 130x200
Traducere de Magda Teodorescu.
Veghea a fost nominalizat pentru mai multe premii literare: Booker Prize si Orange Prize in 2006, precum si pentru James Tait Black Memorial Prize si Cartea Anului in Marea Britanie, in 2006.
„Un roman frumos si sofisticat, al unei scriitoare ajunse la maturitate.” (Tracy Chevalier)
Veghea (2006), cel mai nou roman al scriitoarei Sarah Waters, este povestea a patru londonezi – trei femei si un tinar – cu un trecut comun. Kay, o fata cu infatisare androgina, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost sofer de ambulanta si a trait o viata aventuroasa, acum se imbraca in haine masculine si rataceste pe strazi, cautind parca ceva; Helen, o femeie inteligenta si foarte iubita, ascunde in adincul sufletului o taina dureroasa; Viv, o tinara eleganta, ii ramine credincioasa pina in pinzele albe iubitului ei plecat pe front; si Duncan, aparent un inocent, s-a confruntat si el cu propriii demoni in timpul razboiului. Vietile si secretele lor sunt conectate in moduri surprinzatoare. Pe timp de razboi se incheaga cele mai bizare aliante. Romanul are o structura neobisnuita, avansind in ordine cronologica inversa, spre inceputul anilor ’40, trecind prin peisaje apocaliptice, devastate de razboi, raiduri aeriene, strazi camuflate, aventuri sexuale si relatii interzise.


Totul pare un paradis
AUTOR: John Cheever
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0817-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 200
FORMAT: 106x180
Traducere de Irina Horea.
„Cheever este cel mai bun povestitor al Americii de astazi!” (Time)
Ultimul roman al lui John Cheever se petrece intr-un oras idilic, atit de idilic incit locuitorii sai nu accepta nici macar prezenta unui fast-food. Eroul romanului e un batrin care se indragosteste nebuneste de oricine intra in orasul sau. Insa existenta paradiziaca ii va fi amenintata atunci cind puritatea micului lac pe care-l indrageste este pusa in pericol de misteriosi factori poluanti. Acest mic roman al maestrului Cheever este o fabula moderna, plina de ironie, la adresa societatii americane, a oraselelor de provincie care-si conduc viata dupa reguli nescrise, dar vitale pentru locuitorii sai.
„Proza lui Cheever este sobra si plina de inventivitate, o incintare sa o citesti.” (Chicago Tribune)


Spaime si scirbe in Las Vegas
Editie Cartonata
AUTOR: Hunter S. Thompson
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0860-7
ANUL APARITIEI: 2008
NUMAR PAGINI: 312
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Adrian Buz
Roman ecranizat in 1998 in regia lui Terry Gilliam, cu Johnny Depp si Benicio del Toro in rolurile principale – un film-cult al contraculturii americane.
Avind o puternica tenta autobiografica, Spaime si scirbe in Las Vegas (1971) ii are ca principali protagonisti pe jurna­listul Raoul Duke, alter ego‑ul scriitorului, care pleaca spre Las Vegas intr‑o decapotabila rosie, impreuna cu avocatul sau, doctorul Gonzo, ca sa descopere partea intunecata a Visului American. Sub pretextul unei rela­tari „la cald” a faimoasei curse de motociclete „Mint 400”, cei doi se lanseaza intr‑o aventura halucinogena: inarmati cu un intreg arsenal de amfetamine, hasis, marijuana si LSD, viziunea lor asupra celebrilor ani ’60 din America nu poate fi decit grotesca si absurd de hilara, o perspectiva de cosmar impinsa pina la ultimele ei consecinte.
„Spaime si scirbe in Las Vegas este un clasic al culturii pop, imaginea vie a unei ere apuse, o supradoza de comedie in stare pura. Beneficiind de o inteligenta sclipitoare, de o limba ascutita si de o imaginatie debordanta, Thompson a insuflat relatarilor sale o profunzime si o vigoare rareori intilnite in jurnalism, ca si in literatura.” (Kirkus Reviews)
„Tot ce scria Hunter S. Thompson era adevarat, desi nu se conforma definitiei pe care o dam de obicei adevarului. Iar tipul de autenticitate pe care l-a urmarit si l-a practicat ne va ramine pentru totdeauna inaccesibil celor mai multi dintre noi.” (The New York Times)


Piticii mortii
AUTOR: Jonathan Coe
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 973-46-0458-9
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 264
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza si note de Constantin Dumitru-Palcus.
Romanul, care imprumuta numele unei obscure formatii britanice de punk de la sfirsitul anilor ’70, este o poveste antrenanta despre muzica, dragoste si crima – principalele fire narative care tes destinul personajului principal. William este un tinar muzician caruia Londra ii pare a fi singurul loc potrivit pentru cariera pe care si-o doreste. Dar formatia in care cinta, desi plina de entuziasm, sufera de o lipsa cronica de profesionalism, fata pe care o iubeste viseaza un mod de viata aflat la ani lumina distanta de boema muzicala, iar auditia in care si-a pus toate sperantele se transforma intr-un cosmar din care nu exista decit o singura cale de scapare.

Pamint virgin
AUTOR: Alberto Vazquez-Figueroa
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura spaniola , Literatura universala
ISBN: 973-46-0322-1
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 368
FORMAT: 106x180
Traducere din limba spaniola si note de Adriana Steriopol
Romanul este povestea tragica si captivanta a conflictului dintre doua moduri de viata care, intr-o epoca a civilizatiei tehnologice si a progresului industrial, se dovedesc imposibil de reconciliat. Personajul-narator, un soldat nord-american marcat de experienta razboiului din Vietnam, lasa totul in urma si se refugiaza in inima selvei amazoniene, pe teritoriul tribului Yubani. Invata sa traiasca alaturi de indigeni, sa le inteleaga perfect existenta cotidiana si atitudinea fata de lume, in deplina libertate, fara presiuni sau abuzuri din partea nimanui, fara indatoriri, altele decit cele ce decurg din simplele nevoi ale supravietuirii, fara sperante sau ambitii, cu exceptia celor ce tin de conservarea acestui trai aparte. Din pacate, linistea si chiar existenta sa si a intregului trib sint in pericol sa fie nimicite de permanenta lupta pentru descoperirea unor noi resurse, a unor noi teritorii.


Paddy Clarke ha, ha, ha
AUTOR: Roddy Doyle
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0614-6
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 396
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza si note de Ionut Chiva.
Paddy Clarke ha, ha, ha este povestea unui baiat care traieste intr-un cartier muncitoresc, la inceputul anilor ’60 . Impreuna cu tovarasii lui, Paddy cutreiera strazile, jucindu-se de-a cowboyii si indienii, facind funeralii vikinge sobolanilor morti, scriindu-si numele in cimentul proaspat sau dind foc la te miri ce. Iar autorul surprinde senzatiile si limbajul copiilor cu o naturalete remarcabila, fara artificii sau sentimentalisme. Tot ce-si doresc acestia este sa se intimple ceva, orice, inainte de a realiza ca lumea se va schimba pentru totdeauna, si nu in bine. Cind isi da seama ca parintii lui sint pe cale sa se desparta, Paddy sta treaz cite o jumatate de noapte, soptind intruna formula magica „Terminati, terminati!”. Strategia nu functioneaza, insa credinta lui naiva reuseste in mod miraculos sa destabilizeze prejudecatile cititorului, introducindu-l in universul fermecat si fermecator al unui copil care incearca sa inteleaga lumea adultilor.

Omul disparut
Editie Cartonata
AUTOR: Jeffery Deaver
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0732-7
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 624
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Razvan Petria
Omul disparut construieste o noua enigma pentru mintea geniala a criminalistului Lincoln Rhyme si pentru simturile alerte ale tenacei sale partenere, Amelia Sachs. Primul episod il repre­zinta „evaporarea” aparent inexplicabila a unui ucigas urmarit si inconjurat de politie dintr‑o sala de clasa a unui conservator newyorkez. In curind, disparitia este urmata de o serie de crime din ce in ce mai singeroase, opera unui maestru iluzio­nist ce intinde capcane la fiecare pas. Pe masura ce numarul victimelor creste si timpul acordat se apropie vertiginos de sfirsit, cei doi eroi trebuie sa patrunda tot mai adinc dincolo de ceturile si jocurile de oglinzi amagitoare pentru a impiedica o razbunare teribila ce ar putea deveni scamatoria suprema, disparitia finala a ingeniosului asasin. Romanul mentine ritmul antrenant, presarat cu momente de suspans si intorsaturi neas­teptate de situatie, ce constituie marca talentului lui Jeffery Deaver.


Ochii tuaregului
AUTOR: Alberto Vazquez-Figueroa
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura spaniola , Literatura universala
ISBN: 973-46-0565-8
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 408
FORMAT: 106x180
Traducere din limba spaniola si note de Eugenia Alexe Munteanu.
Romanul continua, dupa aproape doua decenii, povestea lui Gacel Sayah si a familiei sale, personajele centrale ale romanului Tuareg (unul dintre marile succese ale lui Figueroa, cu vinzari care au depasit trei milioane de exemplare in lumea intreaga). Ca in majoritatea cartilor anterioare ale autorului hispanic, tema centrala este impactul devastator pe care civilizatia occidentala il are asupra modului de viata traditional al unor comunitati ce au stiut sa pastreze o legatura strinsa cu natura. Pentru milioane de telespectatori din lumea intreaga, raliul Paris-Dakar este unul dintre principalele evenimente sportive ale anului, iar pentru concurenti, o ocazie de a-si demonstra calitatile si a-si testa limitele. Dar pentru tuaregi acesta nu reprezinta decit o competitie absurda, ce devasteaza teritoriul pe care il stapinesc de veacuri si ameninta sa distruga una dintre cele mai spectaculoase civilizatii ale lumii orientale. Iar pentru a se apara le ramine o singura cale: violenta.


O zi perfecta
AUTOR: Melania Mazzucco
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura italiana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0619-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 520
FORMAT: 106x180
Traducere de Cristian Hutan si Alina Hutan.
Melania Mazzucco este autoarea romanului Numele ei era Viata, aparut la Polirom in 2006, cartea care i-a adus scriitoarei mult rivnitul Premiu Strega, un loc pe lista primilor zece prozatori publicati in Statele Unite in 2005 si un remarcabil succes de public.
Cu O zi perfecta (2005), Melania G. Mazzucco isi confirma reputatia de scriitoare capabila sa confere verosimilitate unui intreg univers narativ si sa creeze personaje care ramin timp indelungat in memoria citi­torului. Romanul ei, pe care il citesti cu sufletul la gura, este o fresca sociala plina de ironie si compasiune, o fotografie de grup a unei natiuni, cronica unei zile doar aparent obisnuite intr-un mare oras contemporan. Intr-o noapte de mai, politia patrunde cu forta intr-un aparta­ment de pe strada Carlo Alberto : cineva a auzit focuri de arma si strigate de ajutor. Poate e doar o alarma falsa, dar poate fi si o crima atroce. Un flashback de 24 de ore si un grup de personaje urmarite minut cu minut ne fac sa traim o zi plina de evenimente, dar care nu pare prin nimic diferita de celelalte. Camilla implineste sapte ani, Zero face sa explodeze prima sa bomba, Emma isi pierde locul de munca, Elio rosteste un discurs electoral gresit, Valentina isi face un piercing, Maja descopera casa mult visata, Kevin isi gaseste o sotie, Sasha sarba­toreste cei zece ani de cind e impreuna cu iubitul sau, Antonio isi vede sotia pentru ultima oara, iar cineva trage cinci focuri de pistol. Caile personajelor se incruci­seaza intr-o Roma frenetica, surprinzatoare, tensiunea creste, iar vietile lor par ca stau sa explodeze in mii de bucati. Un singur gest, un cuvint ar putea devia insa cursul istoriei, i-ar putea schimba sfirsitul.
„Un roman formidabil, care te face sa reflectezi si sa-ti pui intrebari – pe scurt, o mare opera.” (Publishers Weekly)


O treaba murdara
AUTOR: Christopher Moore
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0629-0
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 448
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Sorin Moise.
„O remarcabila fantezie moderna, o epopee ironica a dragostei si a mortii.” (Library Journal)
Pentru personajul principal al romanului, Charlie Asher, viata si moartea se intilnesc intr-un salon de maternitate in care sotia sa, Rachel, moare la scurt timp dupa ce da nastere unui copil. Desi camerele de securitate nu au inregistrat nimic, Charlie jura ca a vazut un barbat foarte inalt, imbracat in verde, stind la capatiiul lui Rachel in ultimele sale clipe de viata. Atunci cind obiectele din magazinul sau incep sa luceasca, diversi necunoscuti mor din senin in fata lui si corbi de dimensiunea unui om se reped sa-l atace, Charlie se simte destul de confuz. Omul in verde vine sa-l edifice: se pare ca slujba lui si a lui Charlie e sa stringa suflete inainte ca Fortele Intunericului sa puna mina pe ele. E o treaba murdara, ce presupune si o confruntare cu Moartea, ce are loc pe un vapor de epoca ingropat sub centrul financiar al orasului San Francisco.

O lume pentru Julius
AUTOR: Alfredo Bryce Echenique
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura sud-americana , Literatura universala
ISBN: 973-46-0459-7
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 640
FORMAT: 106x180
Traducere din limba spaniola si note de Andrei Ionescu.
Romanul este o descriere a societatii peruviene din perspectiva unui tinar crescut intr-o familie bogata si puternica din Lima. Darimat de moartea surorii lui in urma unei boli grave, se vede obligat sa se adapteze unei lumi corupte, iar predilectia lui de a socializa cu servitorii familiei le creeaza motive de ingrijorare mamei si tatalui sau vitreg, un mare magnat. Echenique satirizeaza cu rabdare si profesionalism obsesiile peruviene in privinta statutului social, delimitat de clasa, rasa, cultura si limba. Prin intermediul lui Julius, inocent si sensibil, valorile sociale devin pretextul unor dezbateri, uneori pline de umor, alteori strabatute de o indignare cu greu retinuta. Cartea depaseste insa cu mult tema oligarhiei, sub auspiciile careia dateaza si biografia autorului. In spatele puternicei critici sociale, se afla un portret al suferintei umane prin excelenta, al carui cadru general mentine o stare de empatie intre cei bogati si puternici, expunindu-le ipocrizia si complicitatile, si lumea celor de jos. Indiferent de zidurile ridicate de privilegii, nimeni nu poate dejuca farsele batrinetii, dezamagirile iubirii sau absurditatea mortii.

Moarte intr-o tara straina
Editie Cartonata
AUTOR: Donna Leon
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0651-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 424
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Mircea Pricajan
Moarte intr-o tara straina este primul roman din seria care il are drept protagonist pe comisarul Guido Brunetti.
„Brunetti s-a alaturat cu succes celor mai cunoscuti detectivi din literatura universala.” (Evening Standard).
Venetia la primele ore ale diminetii e intruchiparea calmului. Asta pina intr-o zi cind pacea e spulberata de cumplita descoperire a cadavrului unui soldat american in apele unui canal. Opunindu-se presiunilor venite din partea superiorului sau, care, la rindul lui, e „convins” de politicieni sa claseze cazul drept o simpla crima de strada, comisarul Guido Brunetti cerceteaza cu tot mai multa atentie dubioasele imprejurari ale mortii soldatului. Intrebarile la care trebuie sa raspunda sint numeroase. Cine voise moartea tinarului? Ce cauta acesta in Venetia in noaptea cind isi aflase sfirsitul? Si de ce au fost ascunse droguri in apartamentul americanului, cu intentia clara de a fi gasite de politie? Este de datoria comisarului sa descilceasca adevarul dintr-un amestec de dovezi adevarate ori false, urmarind posibilele legaturi ale acestui asasinat cu terorismul, crima organizata sau poate ceva chiar mai rau.


Mikael Karvajalka
AUTOR: Mika Waltari
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura universala
ISBN: 973-681-942-6
ANUL APARITIEI: 2005
NUMAR PAGINI: 664
FORMAT: 145x225
Traducere din limba finlandeza si note de Teodor Palic
Actiunea romanului este plasata in secolul al XVI-lea, secolul Inchizitiei si al razboaielor lui Carol al V-lea, secol marcat de aparitia protestantismului. Tinarul Mikael pleaca sa studieze la Paris. Calatoreste impreuna cu prietenul lui, Antti Kallenpoika, fierarul care mai apoi il va insoti peste tot. Soarta il poarta din aventura in aventura intr-o Europa sfisiata de conflicte politice, sociale si religioase. Ajuns in inima unei paduri germane, intilneste o „vindecatoare”, care il va vraji definitiv. Dar sintem in anul 1520, cind Vaticanul vegheaza, iar tinarului ii va fi dat sa descopere chipul cel mai crud al Bisericii. Dezgustat de metodele barbare ale Romei, Mikael se alatura taranilor germani rasculati, il cunoaste pe Martin Luther si asista, in calitate de martor privilegiat al istoriei, la nasterea noii religii. Calugari, vrajitoare, calai, alchimisti, tilhari, carturari, inchizitori, circiumari, peregrini, studenti sint personajele acestei extraordinare fresce a Evului Mediu.


Marele niciunde
Editie Cartonata
AUTOR: James Ellroy
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0709-9
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 600
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Teodor Fleseru
„Marele niciunde e o carte exceptionala. E o panorama imensa a Los Angelesului de dupa razboi. E un Hieronymus Bosch in forma scrisa...” (Detroit News)
Marele niciunde este un roman scris in stilul care l-a consacrat pe Ellroy: dur si captivant.
Danny Upshaw, un politist tinar si ambitios, incepe o ancheta legata de uciderea si mutilarea unor homosexuali. Mal Considine, anchetator la Procuratura Districtuala, se implica intr-o ancheta privind activitatea subversiva a comunistilor de la Hollywood si incearca sa obtina custodia fiului sau adoptiv. Buzz Meeks, politist corupt si codos al lui Howard Hughes, lupta impotriva comunismului pentru bani. Si toti trei ajung sa traiasca cele mai negre cosmaruri imaginabile. Ca toate volumele lui Ellroy, Marele niciunde este mai mult decit un simplu thrillerpolitist. E o fresca a Americii anilor ’50, o lume dinamica, descrisa cu realism si verva narativa.

Luminare (Coborirea in text)
Editie Cartonata
AUTOR: Ioan Lacusta
COLECTIE: FICTION LTD
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura romana
ISBN: 978-973-46-0676-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 416
FORMAT: 130x200
Romanul a primit Premiul Radio Romania Cultural pentru anul 2007
Postfata de Bogdan-Alexandru Stanescu
Romanul spune povestea ratarii unui om de-a lungul deceniilor, atit in perioada societatii „multilateral dezvoltate”, cit si in haosul postrevolutionar, Simion reuseste sa razbeasca prin propriul infern. De la alcoolismul cel mai crunt la totala ratare in iubire, odiseea povestitorului da o imagine cruda asupra a ceea ce a fost si inca este Romania: o tara a ratariii, un iad al dezradacinatilor...
„Luminare e mai putin roman decit marturisire, e mai putin marturisire decit pur act mistic. Simt aceasta carte ca fiind profund autobiografica. Respira prin toti porii hirtiei suferinta, impacare, remuscare, o permanenta infruntare intre Livresc si Viata, infruntare ce nu face decit sa nasca un hibrid monstruos... Textul.” (Bogdan-Alexandru Stanescu)

Longobardul
AUTOR: Marco Salvador
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery , Literatura italiana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0983-3
ANUL APARITIEI: 2008
NUMAR PAGINI: 512
FORMAT: 130x200
Traducere din limba italiana si note de Geo Vasile
Secolul al VII-lea d. Hr. Rotari este fiul ducelui de Brescia, un tinar indraznet, rebel si hotarit. In vinele lui curge singe regesc. Dar intr-o Italie impartita intre longobarzi si bizantini, drumul spre tron e presarat cu capcane, iar Rotari are un singur prieten in care poate avea incredere. Italia cruda si fascinanta a Evului Mediu timpuriu este readusa la viata in acest roman complex si alert, prin intermediul unor personaje de neuitat.
Longobardul este un roman istoric, o cronica fictionalizata a anilor de domnie ai lui Rotari, la inceput duce de Brescia, apoi incoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit si sfatuit pina la moarte de magistrul, mentorul si consilierul sau, Stiliano, ubicuul narator care tine in mina toate firele epice. Superior epocii prin stiinta sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atit prin slabiciunile sale omenesti, cit si prin intelepciune si deschidere universala, reunind in personalitatea sa simtamintele general umane cu capacitatea moderna de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia intre bine si rau, in numele omeniei si al intelepciunii. Roman de aventuri, Longobardul contine si episoade idilice, dar cu sfirsit tragic (iubirea dintre Rotari si blinda, frumoasa si fragila lui sotie, Gaila), intrigi de palat, otraviri, tradari, conjuratii (in care exceleaza regina repudiata Gundeperga) si confruntari singeroase pe cimpul de batalie. Asadar, cititorul are la dispozitie o fresca impresionanta a Italiei de Ev Mediu timpuriu, supravietuind pe ruinele Imperiului si plina de capcane, recuperata printr-o vasta galerie de tablouri vivante intr-o povestire densa, alerta, scrisa cu o maiestrie inegalabila si un profund simt al suspansului.

Leaving Las Vegas
AUTOR: John O'Brien
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0775-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 272
FORMAT: 106x180
Traducere de Radu Pavel Gheo.
Leaving Las Vegas a fost ecranizat in 1995 de Mike Figgis, cu Nicolas Cage si Elisabeth Shue in rolurile principale. Pentru rolul din acest film, Nicolas Cage a cistigat premiul Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun rol masculin, in anul 1996.
Leaving Las Vegas este o emotionanta poveste de dragoste dintre o tirfa, Sera, si un scenarist alcoolic dezabuzat, Ben, care a pierdut totul din pricina bauturii. Unul dintre ei, barbatul, respinge viata, in vreme ce Sera, prostituata, se straduieste sa se bucure de ea. Destinele celor doi oameni, aparent atit de diferiti, se intersecteaza, iar ei ajung sa formeze o pereche legata printr-o ciudata forma de prietenie, care seamana foarte tare cu iubirea. Sera, o fire independenta, lucreaza ca prostituata pe cont propriu, iar problemele ei incep in momentul in care este descoperita de fostul ei peste, Al – un emigrant arab, pe numele sau adevarat Gamal Fathi –, de care fugise cu ani in urma. Brutal si usor dezechilibrat mintal, Al o sileste sa reia vechea lor relatie chiar in momentul in care Sera ajunge sa-l cunoasca pe Ben. Romanul lui O’Brien este incarcat de brutalitate si mizerie, dar tonul general reuseste sa fie in acelasi timp tandru si dur, aspru si duios.
„Leaving Las Vegas e un portret dur, realizat fara menajamente, al vietii din patura de jos a unui oras plin de oameni bogati si risipitori. E in egala masura socant si inviorator. John O’Brien a fost un scriitor extrem de talentat, care a creat poezie din materiale dintre cele mai sordide, iar romanul lui e superb si cutremurator.” (Jay McInerney)


L.A. Confidential
Editie Cartonata
AUTOR: James Ellroy
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0297-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 656
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Constantin Dumitru-Palcus
Romanul a fost ecranizat in 1997, cu o distributie de exceptie: Kim Basinger, Russell Crowe si Kevin Spacey. Filmul a cucerit doua premii ale Academiei Americane de Film, un premiu BAFTA si un Glob de Aur.
L.A. Confidential este un thriller politist plasat in decorul Los Angelesului anilor ’50. In centrul actiunii se afla trei politisti, fiecare avind cite un secret intunecat: promitatorul Ed Exley, un tinar din „lumea buna”, bogat si manierat, masivul Bud White, loial si cam marginit, si Jack Vincennes, zis „Tomberon”, un politist ajuns vedeta media. Ancheta asupra careia se concentreaza cartea scoate la iveala taine pe care nici unul dintre cei trei protagonisti nu ar fi vrut sa le vada dezvaluite, unele vechi de citeva decenii, multe legate de viata lor personala. In tesatura complexa de crime, prostitutie, pornografie si... desene animate, devine tot mai greu sa stabilesti cine sint vinovatii si cine trebuie sa faca dreptate.


Jurnalul unui scandal
AUTOR: Zoe Heller
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0741-9
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 344
FORMAT: 106x180
Traducere si postfata de Luminita Marcu.
Jurnalul unui scandal a fost nominalizat in 2003 la Booker Prize, iar in 2006 a stat la baza unei ecranizari care a rulat si in Romania, cu Judi Dench si Cate Blanchett in rolurile principale, filmul, cea mai controversata productie a anului 2007, fiind la rindul lui nominalizat la premiile Oscar.
La inceputul anului scolar, intr-un colegiu britanic, isi face aparitia Sheba Hart, o noua profesoara, plina de entuziasm si foarte frumoasa. Este un personaj neconventional, care stirneste atentia si birfele in interiorul catedrei. Este, de asemenea, complet nepregatita pentru mediul galagios si imprevizibil al elevilor minati de impulsurile adolescentei. Incearca sa faca fata acestor dificultati, sperind sa le poata totusi trezi curiozitatea fata de artele plastice – in speta, olaritul. Si chiar reuseste sa-l atraga pe unul dintre elevi, insa acest succes ajunge treptat sa aiba implicatii erotice extreme. Povestea ajunge in ziare, iar naratoarea romanului, profesoara de istorie Barbara Covett, o veterana a colegiului, singura si acrita de tarele sistemului de invatamint si de calitatea mediocra a oamenilor care o inconjoara, incearca sa o redea la rindul ei, motivata fiind de relatia de prietenie pe care o are cu protagonista. Aceasta relatie, insa, este si ea una speciala, pe cit de intensa, pe atit de trista.
„Jurnalul unui scandal seamana cu o privire aruncata pe furis in intimitatea cuiva: iti lasa o senzatie de placere vinovata si de curiozitate ilicita.” (Independent)
„Un roman excelent, de o ironie subtila pe care Heller o dozeaza la marea arta.” (Evening Standard)


Jurnal intim
AUTOR: Miguel de Unamuno
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura spaniola , Literatura universala , Filosofie , Memorii, jurnale, corespondenta , Religie, teologie
ISBN: 978-973-46-0646-7
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 304
FORMAT: 106x180
Traducere, note si cuvint inainte de Sorin Marculescu. „Documentul cardinal ce rezuma aceasta etapa de «smerenie» in «agonia religioasa» a lui Unamuno (octombrie 1897-ianuarie 1902) il reprezinta cele cinci caiete, de dimensiuni inegale, publicate mult timp dupa moartea autorului, abia incepind din 1957, de catre A. Zubizarreta. Acest Jurnal intim concentreaza toate nuantele framintarilor religioase ale lui Unamuno, aceleasi in fapt din copilarie si pina la sfirsitul vietii, dar cu accent, in aceste pagini, mai cu seama pe valorile pur catolice, pe care ulterior le va contesta partial sau si le va revizui, precizindu-si pozitiile, in doua carti extrem de influente: Del sentimiento tragico de la vida (1912) si La agonia del cristianismo (1925) pentru a nu mai vorbi si de rascolitorul poem de ample dimensiuni El Cristo de Velasquez (1920) sau de ultimul sau roman, naratie despre «sentimentul tragic al existentei cotidiene», San Manuel Bueno, martir (1933).” (Sorin Marculescu)

In supa miso
AUTOR: Ryu Murakami
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura japoneza , Literatura universala
ISBN: 973-46-0456-2
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 232
FORMAT: 106x180
Traducere din limba japoneza si note de Florin Oprina.
In supa miso este o poveste plina de brutalitate, un thriller socant despre Japonia moderna, dar si despre sensul existentei umane. Personajul narator, tinarul Kenji, isi cistiga existenta facind pe ghidul pentru turistii straini prin cartierele de placeri din Tokyo. La un moment dat, este angajat de un american ciudat, un individ cu probleme psihice serioase si cu niste abilitati neobisnuite. Pe parcursul cartii, intre cei doi – ghidul japonez Kenji si americanul Frank – se creeaza o relatie ciudata, cimentata prin intermediul unor evenimente singeroase, in care Frank pare sa fie implicat direct. Cu o mina sigura, de maestru, Ryu Murakami construieste pas cu pas o atmosfera tensionata, conducind povestea pe muchia foarte subtire ce desparte realitatea de vis (sau de cosmar). Insa, dincolo de intimplarile singeroase si aventurile sordide in care este tirit ghidul Kenji, romanul de fata, desi comparabil prin duritatea unor scene cu American Psycho al lui Bret Easton Ellis, se constituie, la un alt nivel, intr-o critica sociala a lumii contemporane si a unei civilizatii lipsite de transcendenta.

Imperiul Soarelui
Editie Cartonata
AUTOR: J.G. Ballard
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0659-7
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 416
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Any Florea
Imperiul Soarelui a fost ecranizat in 1987 de Steven Spielberg, cu John Malkovich si Christian Bale in rolurile principale. Filmul a obtinut trei premii Bafta si sase nominalizari la Oscar.
Romanul a fost nominalizat la Booker Prize si a cistigat Guardian Fiction Prize, precum si James Tait Black Memorial Prize.
Imperiul Soarelui (1984) a fost declarat inca de la aparitie unul dintre cele mai valoroase romane de razboi ale tuturor timpurilor, cu un imens succes de critica si de public. Inspirata partial din experienta personala a autorului (patru ani petrecuti intr-un lagar japonez pentru prizonieri de razboi), cartea construieste o viziune sumbra, aproape halucinanta a secolului XX. Personajul central este un baiat englez in virsta de unsprezece ani, Jim, care locu­ieste la Shanghai cu parintii sai instariti la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Inainte de sosirea trupelor japoneze de ocupatie, Jim se rataceste de familia lui in haosul multimii care se grabeste sa paraseasca orasul si este nevoit sa descopere singur o cale de supravietuire. Daca la inceput razboiul pare un mijloc de eliberare de regulile lumii adultilor, in scurt timp devine evident ca el dezlantuie forte monstruoase, dezvaluind aspecte macabre ale naturii umane.

Idolul Cicladelor
AUTOR: Julio Cortazar
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura sud-americana , Literatura universala
ISBN: 973-46-0471-6
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 296
FORMAT: 106x180
Traducere din limba spaniola si note de Tudora Sandru Mehedinti.
„Idolii trezesc respect, admiratie, dragoste si, bineinteles, mari invidii. Ca foarte putini scriitori, Cortazar inspira toate aceste sentimente, dar si unul mai putin obisnuit: devotamentul. A fost, poate fara voia lui, argentinianul care a stiut sa se faca iubit de toata lumea.” (Gabriel García Marquez)
Ca toate celelalte volume de povestiri ale lui Cortazar, Idolul Cicladelor este o carte de atmosfera, populata cu personaje periferice si solitare, traind intr-un mediu sufocat de angoasa. Incapabile sa comunice si sa-si alunge astfel singuratatea, ele ratacesc printr-o lume in care insolitul destrama pe neasteptate continuitatea aparenta a cotidianului, intr-o cautare nesfirsita si nostalgica a unei vieti autentice si plenare.

Gunoaiele razboiului
AUTOR: Ha Jin
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0644-3
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 520
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Ileana Dinu.
Gunoaiele razboiului a fost nominalizat la Premiul Pulitzer si distins cu PEN/ Faulkner Award, Ha Jin fiind dublu laureat al acestui prestigios premiu si care il alatura redutabilului duo format de Philip Roth si John Edgar Wideman.
Romanul prezinta aspecte mai putin cunoscute ale vietii prizonierilor de razboi chinezi, detinuti de americani in timpul conflictului din Coreea. Tortura fizica si psihica la care sint supusi acestia, dar si luptele pentru putere in cadrul diverselor grupuri pe care le constituie sint narate cu o luciditate dublata de amaraciune de catre Yu Yuan, un soldat a carui unica dorinta este sa se intoarca acasa. Vorbitor de engleza, Yu Yuan va servi drept interpret intre conducerea lagarului si prizonieri, cunoscind astfel ambele fete ale ororii si purtind povara celor traite mai bine de o jumatate de secol inainte de a se hotari sa vorbeasca in numele tuturor acelora ale caror istorii au ramas necunoscute.

Franz si Francois
AUTOR: Francois Weyergans
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura franceza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0523-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 416
FORMAT: 106x180
Traducere din limba franceza de Ileana Cantuniari.
Declarat in unanimitate de presa literara drept unul dintre cele mai importante romane din ultimii ani, Franz si Francois a fost distins cu Grand Prix de la Langue francaise.
Franz este scriitor, Francois la fel. Primul a cunoscut un mare succes de critica si de public in anii "40, datorita romanelor sale cu un mesaj conservator si pozitiv si o morala solida. Cel de-al doilea, insa, nu traieste conditia de scriitor cu aceeasi seninatate, iar cartile sale ii ilustreaza angoasa si nesigurantele. Unul este o impunatoare figura paterna, celalalt un fiu strivit de „anxietatea influentei”. La douazeci de ani dupa moartea lui Franz, Francois se lanseaza intr-o intreprindere dificila, dar eliberatoare: sa stabileasca, prin intermediul noului sau roman, dialogul pe care nu l-a putut avea niciodata cu tatal lui in viata reala. O carte despre relatiile dintre parinti si copii, maestri si discipoli, realitate si fictiune, scris cu o extrema luciditate, dublata de o ironie necrutatoare.
„Franz si Francois este unul dintre rarele romane de care te lasi sedus atit de repede si intr-un mod atit de misterios, incit simti nevoia sa-l recitesti numaidecit, pentru placerea de a descoperi motivul acestei tainice atractii.” („Le Monde”)

Fiarele n-au patrie
AUTOR: Uzodinma Iweala
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0603-0
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 200
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza si note de Catalina Necula.
Salman Rushdie: „Romanul lui Uzodinma Iweala este una dintre acele carti de debut extrem de rare a caror lectura ne convinge din prima clipa ca autorul lor va deveni un scriitor remarcabil.”
Fiarele n‑au patrie (2005), romanul de debut al scriitorului Uzodinma Iweala, publicat la doar 23 de ani si distins cu Barnes&Noble Discover Award (2006), a fost intimpinat cu elogii critice fara precedent. Cartea prezinta experienta terifianta a lui Agu, un baiat dintr‑o tara nenumita din vestul Africii, care este smuls cu brutalitate din lumea fascinanta, naiva si linistita a copilariei si recrutat, la o virsta foarte frageda, intr‑o unitate de gherila angajata in razboiul civil ce macina tara. Agu plonjeaza fara veste intr‑o realitate de cosmar, plina de cruzime si imprevizibila, intr‑un razboi care nu e al lui si al carui scop il ignora cu desavirsire, asistind la dezumanizarea fiintelor din jur si, implicit, la propria dezumanizare, la dezintegrarea rapida a lumii sale, la destra­marea tuturor aspiratiilor si certitudinilor. Ceea ce ne infatiseaza Uzodinma Iweala prin inter­mediul vocii de o sinceritate dezarmanta a lui Agu e de fapt o lume infernala, populata cu fiinte spectrale, lipsite de ginduri si sentimente, reduse doar la trairi instinctuale – o lume in ruine din care nu poti evada decit rememorind episoadele pline de caldura si culoare ale trecutului, visind sau murind. Fiarele n‑au patrie surprinde prin contrastul pregnant dintre viziunea naiva si copilaroasa a lui Agu, punctata adesea de un umor macabru, si ororile de neinchipuit ale razboiului pe care il descrie cu o forta de sugestie impresionanta.


Exclusii
AUTOR: Elfriede Jelinek
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura universala
ISBN: 973-46-0064-8
ANUL APARITIEI: 2005
NUMAR PAGINI: 304
FORMAT: 130x200
Traducere si note de Maria Irod.
Romanul exploreaza revolta noii generatii austriece postbelice, marcate de stigmatul vinovatiei parintilor. Dupa doisprezece ani de la caderea celui de-al Treilea Reich, patru adolescenti agreseaza si jefuiesc, in mod gratuit, mai multe persoane intr-un parc din Viena. Liderul bandei (romanul porneste de la un caz real care a facut mare vilva in Viena anilor ’50) este Rainer Witkowski, care se crede poet. Din banda mai fac parte sora geamana a lui Rainer, Anna, care studiaza pianul si se retrage in mutenie, un tinar electrician si o fata din inalta societate. Jelinek surprinde magistral violenta si relatiile din familia celor doi gemeni. Tatal lor, Otto, este un fost nazist, invalid de razboi, care isi maltrateaza sotia, fortind-o sa-i pozeze in posturi obscene. Cu o raceala care o depaseste, parca, pe aceea a protagonistilor romanului, Elfriede Jelinek denunta, o data in plus, falsitatea societatii austriece postbelice, care vrea sa-si uite trecutul si care se abandoneaza consumului.

Evanghelia dupa Fiul
AUTOR: Norman Mailer
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 973-46-0402-3
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 280
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Irina Horea.
Evanghelia dupa Fiul se inscrie in lunga serie de reprezentari fictionale ale evenimentelor descrise in Noul Testament, alaturi de exemple celebre (Hristos rastignit a doua oara al lui Kazantzakis sau Evanghelia dupa Iisus Christos al lui Saramago) ori mai putin cunoscute, dar la fel de interesante: Barbatul din Nazareth de Anthony Burgess sau Cel dat mortii de D.H. Lawrence. Dar daca, sub raportul continutului, romanul lui Mailer se conformeaza fidel textelor canonice, inovatia majora pe care o propune scriitorul american este povestirea la persoana I, in numele si din perspectiva principalului protagonist, cu temerile, indoielile si sperantele sale profund umane.
„Evanghelia dupa Fiul este un triumf, rivalizind cu romanele lui Dostoievski in ce priveste subtilitatea cu care sint investigate profunzimile sufletului omenesc. Perspectiva lui Mailer asupra lui Iisus-omul este mai veridica decit a oricarui alt scriitor care l-a precedat, iar acesta este, in sine, un miracol literar.” (Publishers Weekly)

Drumul scurt spre casa
Editie Cartonata
AUTOR: Catalin Dorian Florescu
COLECTIE: FICTION LTD
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura romana
ISBN: 973-46-0344-2
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 296
FORMAT: 130x200
Traducere din limba germana de Mariana Barbulescu.
Prefata de Marius Chivu.
Romanul lui Catalin Dorian Florescu este o poveste emotionanta, scrisa cu aceeasi fluiditate, cu aceeasi grija fata de cititor cu care autorul ne-a obisnuit deja. Trei tineri pornesc intr-o calatorie spre Est: de la Zurich, prin Viena si Budapesta, spre malul Marii Negre. Intimplarile prin care trec sint dramatice, incarcate uneori de absurd. Autorul dezvolta in cel de-al doilea roman al sau o imagine cuprinzatoare si, totodata, plina de miez a inceputului anilor ’90. O carte impresionanta, melancolica si mai ales plina de viata.

Discipolul
AUTOR: Iris Murdoch
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0742-6
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 616
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian
„Prin formidabila forta intelectuala pe care se intemeiaza romanele sale, Iris Murdoch este una dintre cele mai remarcabile scriitoare postbelice.” (Kingsley Amis)
Actiunea romanului este plasata in Ennistone, un orasel fictiv din apropierea Londrei, renumit pentru baile sale termale si faimosul filozof John Robert Rozanov, care urmeaza sa se intoarca in curind acasa. Pina atunci, insa, romanul debuteaza cu o drama: George McCaffrey, unul dintre localnici, incearca sa-si omoare sotia. Restul familiei McCaffrey, un conglomerat de personaje imprevi­zibile, se incheaga treptat in jurul lui George, comentindu-i actiunile.
„Ce scamator irezistibil si incorigibil este Iris Murdoch! Oare ce alt romancier a mai reusit, asemenea ei, sa inventeze noi si noi personaje care continua sa ne fascineze chiar si dupa ce am lasat cartea din miini?” (John Updike)

Dick Ochi-de-mort
AUTOR: Kurt Vonnegut
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana
ISBN: 978-973-46-0468-5
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 304
FORMAT: 106x180
Traducere de Ana-Maria Lisman.
„Cartile lui Vonnegut sint de doua feluri: foarte bune si excelente. Dick Ochi-de-mort face parte din ultima categorie.” (Nashville Banner)
Rudy Waltz, naratorul romanului Dick, Ochi-de-mort, are un destin tragic inca inainte de a se fi nascut. Tatal lui se imprieteneste cu nimeni altul decit Adolf Hitler, cu care impartaseste interesul fata de pictura si petreceri. Si cum raului ii este de ajuns sa apara in germen ca sa poata izbucni mai tirziu in toata amploarea lui, evenimentele ulterioare ajung sa capete proportii monstruoase. In timpul lunii de miere, parintii lui Rudy cumpara o colectie fabuloasa de arme. Tatal, pasionat de aceste mecanisme virile, isi invata fiul sa le utilizeze cu atita precizie incit acesta ucide accidental, la virsta de 12 ani, o femeie insarcinata. Firul narativ se incolaceste din ce in ce mai strins in jurul personajului si al destinului sau blestemat, avind ca premise niste coincidente malefice ce anuleaza posibilitatea unei reale ispasiri.

Daca intr-o noapte de iarna un calator
AUTOR: Italo Calvino
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura italiana , Literatura universala
ISBN: 973-46– 0472-4
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 328
FORMAT: 106x180
Traducere din limba italiana de Anca Giurescu. Postfata de Bogdan-Alexandru Stanescu.
Romanul este, de fapt, o dubla poveste de dragoste: avem de-a face cu istorisirea iubirii dintre un Cititor si o Cititoare, care se desfasoara pe fondul patimii comune fata de lectura. Romanul cuprinde alte zece inceputuri de romane, care nu apuca nici sa se dezvolte, nici sa se incheie vreodata. Goana dupa naratiunea pierduta da nastere, precum in O mie si una de nopti, goanei dupa dragoste si viata. Mecanismul acesta, extrem de inteligent, ii ingaduie lui Calvino sa treaca prin stiluri total diferite de naratiune – un adevarat exercitiu de maiestrie –, dar si sa creeze o poveste sincera, unitara, umana, de dragoste. Romanul este considerat capodopera acestui genial scriitor italian.

Cum repara soldatul gramofonul
Editie Cartonata
AUTOR: Sasa Stanisic
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura universala , Literatura germana
ISBN: 978-973-46-0779-2
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 352
FORMAT: 130x200
Traducere din limba germana si note de Gabriella Eftimie.
Romanul de debut al lui Sasa Stanisic, tradus in peste 20 de limbi, a fost nominalizat la prestigiosul Deutscher-Buchpreis pe anul 2006.
„Acest roman de debut este, fara nici o urma de indoiala, senzatia anului 2006” (Freie Presse)
„Cartea lui Sasa Stanisic este una dintre marile surprize literare ale momentului, cel mai bun roman de limba germana al anului 2006.” (Hessischer Rundfunk)
Romanul este povestea unei copilarii obisnuite, intrerupte de razboiul din fosta Iugoslavie, un conflict pe care nimeni nu-l numeste, preferind sa se refere la el ca la un eveniment exterior care „sevaterminaincurind”. Naratorul, Aleksandar, este un soi de ucenic vrajitor, un copil cu o imaginatie (prea) bogata, care ii atragea mustrarile profesorilor in vremurile cind „toate erau la locul lor”. Dar aceasta, impreuna cu harul povestitului, ii va permite sa reinvie in timpul exilului o tara ce nu mai figureaza pe nici o harta, cu o limba ce nu mai este prezenta in nici un dictionar. Fara sa abuzeze de detalii etnice, referinte istorice sau resorturi emotionale, Sasa Stanisic reuseste sa reconstruiasca, intr-o proza poetica densa si fluida, o lume plina de viata si culoare, pe care o miscare brusca a istoriei o face sa se sparga in mii de cioburi. „Sint iugoslav – deci ma descompun”, va spune mai tirziu Aleksandar, care, intors in Bosnia, se trezeste intr-un no man’s land in care nu mai gaseste un limbaj comun cu cei apropiati. De pe aceasta pozitie ambigua, in acelasi timp detasata si implicata, la frontiera dintre doua lumi si dintre doua epoci, fostul „specialist in neterminati” isi asuma rolul de pastrator al frinturilor de amintiri, identitati si locuri, cu toate ca, dupa cum singur marturiseste, „cu cit aflu mai multe povesti, cu atit pricep mai putin”.

Cucul si pupaza
Editie Cartonata
AUTOR: Will Self
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0635-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 296
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Catalina Necula
Cucul si pupaza este o carte compusa din doua microromane (sau, in termenii folositi de autor, o „noveleta” si o „farsa”) pe tema clasica a metamorfozei, tratata aici cu un umor absurd, violent si macabru. In Cucul este vorba despre o tinara femeie, Carol, cu o casnicie de circumstanta si un sot alcoolic. Indiferenta si lipsita de personalitate, Carol se pomeneste deodata mindra posesoare a unui... penis, iar aceasta metamorfoza fizica antreneaza schimbari majore de comportament, care o transforma intr-o persoana agresiva (devine violatoare si ucigasa), cu o sexualitate dubla si dezlantuita si un discurs pe masura. Pupaza trateaza fenomenul invers: Bull, un redactor de divertisment si mare amator de sport, se trezeste intr-o dimineata cu un vagin in dosul genunchiului. Aceasta trasatura bizara ii da un farmec nou in ochii medicului care-l trateaza, iar cei doi au o torida legatura amoroasa, in urma careia Bull ramine... insarcinat - sau, cu alte cuvinte, „sedus, tradat si lasat cu burta la gura”.

Cavalerul inexistent
AUTOR: Italo Calvino
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura italiana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0647-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 208
FORMAT: 106x180
Traducere din limba italiana de Bogdan Chioreanu.
Cavalerul inexistent este o poveste despre cucerirea existentei, in care protagonistul, desi un personaj extrem de complex, este lipsit de corporalitate. Razboinicul Agilulfo, imbracat cu o impecabila armura, interactioneaza cu lumea din jur in virtutea propriei vointe de a exista. Viziera coifului, odata ridicata, nu dezvaluie decit o adincitura goala. Si totusi, cavalerul este un soldat exemplar, fara sentimente sau pareri personale si fara a se revolta, dar tinindu-ne in suspans de cite ori isi simte vointa pe cale sa slabeasca, situatii pe care autorul le rezolva cu un umor fara precedent, punindu-si personajul sa se concentreze, fie si numarind pietre, daca asta il ajuta sa-si mentina integritatea, indiferent la intemperiile sociale. Pentru a dezvolta si mai mult simbolistica romanului si, totodata, dintr-un impuls ludic, Italo Calvino il asaza la dreapta cavalerului inexistent pe scutierul Gurdulu, care, departe de a fi lipsit de forma, se afla intr-o perpetua metamorfoza.

Bullet Park
AUTOR: John Cheever
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0587-3
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 264
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea.
„Cheever este cel mai bun povestitor al Americii de astazi!” (Time)
Bullet Park indreptateste pe deplin supranumele de „Cehov al suburbiilor” pe care critica literara i l-a atribuit lui Cheever. Scrisa intr-un stil parodic dus la extrem, romanul este povestea intilnirii mai putin obisnuite dintre inocentul Eliot Nailles si imprevizibilul Paul Hammer, al carui principal obiectiv este sacrificarea fiului vecinilor pentru salvarea omenirii.
„Una dintre cele mai importante carti din a doua jumatate a secolului XX. O capodopera!” (Washington Post Book World)
Roman recomandat de revista Playboy.


Alternativa Wilt
AUTOR: Tom Sharpe
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 973-46-0256-X
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 360
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza si note de Radu Pavel Gheo
Dupa incheierea cu bine a incurcaturilor din romanul anterior, in care Henry Wilt ajunsese sa fie anchetat pentru crima, desi nu facuse altceva decit sa arunce intr-un put o papusa gonflabila, s-ar zice ca viata lui a intrat in normalitate. Wilt devine seful catedrei de Studii Liberale, are o casa mare, iar sotia lui, Eva, i-a nascut patru fetite deodata. Insa ghinioanele si accidentele par sa se tina lant de erou. Eva Wilt cade in mania traiului alternativ: hrana alternativa, incalzire alternativa etc. Unul dintre profesorii de la catedra lui, adept al socialismului, filmeaza o pelicula cu un elev care pare sa penetreze un crocodil, ca protest impotriva „etatismului asistential reformist al sistemului capitalist”. Mai mult, printr-un anumit concurs de imprejurari, Wilt isi raneste intr-o tufa de trandafiri cea mai sensibila parte a trupului barbatesc. Se indragosteste de o studenta germana de la colegiul sau, Irmgard Muller, si afla stupefiat ca tinara ar putea fi una dintre cele mai periculoase femei-terorist de pe glob. Lucrurile se incurca rau de tot, iar incercarile eroului de a rezolva situatia par sa nu aduca decit alte incurcaturi.
Lipsita de inhibitii si incarcata de imprevizibil, Alternativa Wilt este una din acele carti ce se citesc cu zimbetul pe buze si justifica din plin pozitia privilegiata pe care scriitorul britanic si-a cucerit-o printre autorii de romane umoristice din zilele noastre.

Un comentariu:

Ginghina Laurentiu spunea...

Ma intereseaza cartea lui Italo Calvino : Daca intr-o noapte de iarna un calator. Daca inca o mai aveti pe stoc astept un mail pe toto_liciu@yahoo.com pentru a putea lua legatura si a stabili termenii tranzactiei. Multumesc,anticipat! :)