joi, 11 martie 2010


Suferintele spirituale care-l afecteaza pe omul de astazi (...) au o radacina comuna bine identificabila: cultura contemporana a pierdut sensul acelor importante valori care, in epoca antica si medievala si chiar si in primele secole ale epocii moderne, constituiau puncte de referinta esentiale, in mare masura de nerenuntat, in gandire si in viata.

Rugaciunea filosofului reprezinta, intr-adevar, rugaciunea pe care cel ce crede in valorile spirituale o poate recita, atunci cand cere sa poata avea frumusetea spirituala, sa stie subordona exteriorul interiorului, sa stie recunoaste in intelepciune adevarata comoara, sa poata dobandi maximul acestei bogatii (aurul intelepciunii), doar acela pe care omul, prin natura sa, il poate avea in masura dreapta. Exact aceasta este caracteristica de baza a intelepciunii grecilor: in timp ce omul de astazi gandeste si lucreaza pentru un hic et nunc, omul antic - artist sau filosof - incerca sa gandeasca si sa lucreze "pentru eternitate. Din acest motiv, mesajele lui sunt inca valabile pentru omul de astazi: tocmai pentru ca sunt valabile "pentru totdeauna".
Raspundeti la urmatoarea intrebare:

Care este numele singurului scriitor de limba araba recompensat cu Premiul Nobel?
1. Khalil Gibran
2. Naghib Mahfuz
3. Ahdaf Soueif

Trimiteţi răspunsul pe adresa noastră clibraria@yahoo.com împreună cu datele dumneavoastră (OBLIGATORIU ! Nume şi prenume, Seria si numarul de buletin, adresa de email), până în data de 18 martie inclusiv.
Concursul este destinat numai celor care locuiesc în oraşul Oradea.
Succes!

Niciun comentariu: