ORADEA - Librăria Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea „Galaxia Gutenberg” a fost duminică seara gazda celei de-a doua lansări a volumului „ShiNoBi”, semnat de poetul Mihai Vieru (foto). Prima lansare a avut loc la Târgul de carte „Gaudeamus” din Bucureşti.
Mihai Vieru: despre dragoste şi spioni

ShiNoBi (spion) prezintă o căutare a iubirii, presărată de multe friguri, o călătorie plină de obstacole în căutarea iubirii. „Această încercare e plină de friguri şi posibile iluminări”, ne spune Mihai Vieru.

Volumul are o formă grafică inedită. Ea e făcută ca un mozaic şi e concepută să se desfacă precum o hartă. Notele de la subsol ar fi trebuit să fie proze scurte pe lângă carte, pe care poetul Mihai Vieru le-a lăsat la subsol tocmai pentru ineditul textului. „ShiNoBi se bazează pe o combinaţie şi o relaţie a textului cu sine însuşi, a textului poetic cu falsele note explicative de subsol, creând un efect inedit mai ales prin forma pe care o impune citirii lectorului”, ne-a mai destăinuit Vieru.

„ShiNoBi prezintă o experienţă personală a sufletului şi a suflului poetic, ermetismul ei se resfrânge la câteva puncte de reper ştiute de puţini”.

Crina Dobocan